(+30) 6982 052 284 info@kiriafinis.com

Υπηρεσίες Ψυχοθεραπείας 

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι ουσιαστικά η αναδόμηση του ατόμου. Η σχέση θεραπευτή – θεραπευόμενου αποτελεί τη βάση της εξυγίανσης του ψυχισμού μας. 

Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα παρακάτω και πολλά ακόμη.

Αγχώδεις Διαταραχές

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει σε περιόδους που νιώθετε  αγχωμένοι ή πιεσμένοι και μέσα από την επαγγελματική καθοδήγηση να σας οδηγήσει στην εύρεση ενός δρόμου θετικής αλλαγής που έχει ως στόχο την προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη.

Θλίψη για μεγάλο χρονικό διάστημα

Όταν το συναίσθημα της θλίψης είναι εξαιρετικά έντονο, συχνό, διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει επιπτώσεις στη λειτουργικότητα του ατόμου.

Κατάθλιψη και επιλόγχεια κατάθλιψη

Μια στις 10 γυναίκες μπορεί να εμφανίσει επιλόχεια κατάθλιψη που συνοδεύεται από ατονία και δυσαρέσκεια. Η λοχεία είναι μια φορτισμένη περίοδος με προσδοκίες αναφορικά με το νεογέννητο, ανησυχία, αγωνία και σωματική εξάντληση. Η προσδοκια της αναμενομενης χαράς με τη γέννηση του παιδιού διαψεύδεται συχνά, καθώς το δέσιμο δεν είναι πάντα τόσο άμεσο.

Μετατραυματική διαταραχή (PTSD)

Οι άνθρωποι βιώνουν τραύμα από πολλές πηγές. Το PTSD είναι μια διαταραχή που μπορεί να αναπτυχθεί σε μερικούς ανθρώπους αφού βιώσουν τραύμα.

Διαταραχές εικόνας του σώματος

Όταν το άγχος για την εικόνα του σώματος λαμβάνει διαστάσεις που δημιουργούν πρόβλημα στην καθημερινότητα του ατόμου.

Οικογενειακά προβλήματα και προβλήματα σχέσεων

Το βασικότερο σύστημα στην κοινωνία είναι η οικογένεια, γι’ αυτό η ψυχοθεραπεία εστιάζεται στις σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτήν, προς βελτίωση όποιων ζητημάτων.

Πένθος

Η κατανόηση του τι να περιμένετε και η καταφυγή σε στρατηγικές αντιμετώπισης μπορεί να σας απαλύνει τον πόνο της απώλειας.

Νοητική Ενδυνάμωση

Τι είναι η νοητική ενδυνάμωση; Είναι μία μη φαρμακευτική θεραπεία για την αντιμετώπιση των νοητικών διαταραχών και αφορά κυρίως τις περιπτώσεις που ακολουθούν.

Ασθενείς με νόσο Altzheimer

Δίνονται ενδεικτικές ασκήσεις οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν την πνευματική δραστηριότητα του προσώπου που πάσχει από άνοια /νόσο Altzheimer στο σπίτι,

Ασθενείς με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια

Δίνονται ενδεικτικές ασκήσεις, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν την πνευματική δραστηριότητα του προσώπου που είχε αγγειακό-εγκεφαλικό επεισόδιο στο σπίτι,

Ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση

Οι νοητικές ασκήσεις επιλέγονται με βάση τη νοητική λειτουργία που επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε ή με βάση τη νέα νοητική στρατηγική που επιθυμούμε να μάθει το άτομο. Με αυτό τον τρόπο, ο νευροψυχολόγος επιλέγει ασκήσεις για τη μνήμη, τη προσοχή, τη κρίση κ.α.

Άτομα μεγαλύτερης (τρίτης) ηλικίας

Η νοητική ενδυνάμωση έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα του άτομου, αφού βοηθά να διατηρηθεί η λειτουργικότητα του, συμβάλλει στην καλή ποιότητα ζωής του και μπορεί να αποτελέσει πηγή κοινωνικής συναναστροφής.

Εξ αποστάσεως (online) Συνεδρίες

Οι δια ζώσης συνεδρίες είναι φυσικά προτιμότερες από τις εξ αποστάσεως συνεδρίες, όμως οι τελευταίες αποτελούν μία τέλεια εναλλακτική που μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη σε όσουν την χρειάζονται. Αφορά κυρίως τις παρακάτω περιπτώσεις, αλλά και όσους διστάζουν να κάνουν το πρώτο βήμα.

Άτομα που μόλις μετακόμισαν

Άτομα που μετακόμισαν, όμως δε θέλουν να σταματήσουν τις συνεδρίες με τον Ψυχολόγο τους, επειδή βρίσκεται σε άλλο μέρος.

Άτομα που μένουν στο εξωτερικό

Άτομα που αν και μένουν σε ξένη χώρα επιθυμούν οι συνεδρίες να πραγματοποιούνται στη μητρική τους γλώσσα.

Άτομα που δυσκολεύονται να μετακινηθούν

Μια πραγματικά σημαντική εναλλακτική επιλογή για άτομα τα οποία εξαιτίας κάποιου προβλήματος υγείας (αναπηρία) δυσκολεύονται να μετακινηθούν.

Άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε Ψυχικούς Υγείας στον τόπο τους

Είτε επειδή στην περιοχή που διαμένουν η επιλογή σε ειδικούς ψυχικής υγείας είναι περιορισμένη είτε διότι υπάρχει φόβος στιγματισμού από την τοπική (κλειστή) κοινωνία.

Πως ξέρω ότι πρέπει να αρχίσω  ψυχοθεραπεία;

Κάθε άνθρωπος βιώνει περιόδους άγχους, θλίψης, θυμού και προβληματισμού στη ζωή του, ιδιαίτερα σε περίοδο οικονομικής κρίσης ή πανδημίας. Πολλές φορές λοιπόν, το άτομο αναρωτιέται εάν χρειάζεται να επισκεφτεί έναν ειδικό ψυχικής υγείας για να τον βοηθήσει να διαχειριστεί το πρόβλημά του.

Σε ένα τέτοιο ερώτημα, συνήθως η απάντηση έρχεται κάπως στερεοτυπικά: “μα δεν χρειάζομαι ψυχολόγο…”! Μήπως, όμως, πρέπει να το ξανασκεφτείτε;

 

Πιστεύω βαθιά ότι κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτως ηλικίας θα μπορούσε να επωφεληθεί από την ψυχοθεραπεία.

δημητρης κυριαφινης διαπιστευμενος ψυχολογος θεσσαλονικη