(+30) 6982 052 284 info@kiriafinis.com

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ατομική ψυχοθεραπεία καθορίζεται από το δυαδικό πλαίσιο Ψυχοθεραπευτή-Θεραπευόμενου

Η ατομική ψυχοθεραπεία είναι ουσιαστικά η αναδόμηση του ατόμου. Η σχέση θεραπευτή – θεραπευόμενου αποτελεί τη βάση της εξυγίανσης του ψυχισμού και είναι ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης.

Ο θεραπευτής γίνεται συνοδοιπόρος με το θεραπευόμενο σε ένα βαθύ ταξίδι αυτογνωσίας. Μέσα από την ανάλυση αναγνωρίζονται τα βασικά ζητήματα που οδηγούν τον κάθε άνθρωπο σε αρνητικά συναισθήματα, εντοπίζονται οι ασυνείδητοι μηχανισμοί άμυνας οι οποίοι λειτουργούν ως εμπόδιο στην επαφή του ανθρώπου με το συναίσθημά του, δίνεται βάση στους φόβους, στις υπαρξιακές αγωνίες και τέλος στην έκφραση των συναισθημάτων.

Πως ξεκινάμε:

Αρχικά θα χρειαστεί να γίνει μια πρώτη επικοινωνία, η οποία μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά στο 6982 052 284 είτε μέσω της Φόρμας Επικοινωνίας παρακάτω. Δίνονται οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το θέμα που σας απασχολεί και προγραμματίζεται η πρώτη συνεδρία (οι συνεδρίες διαρκούν 50′). Επίσης δίνονται πληροφορίες για το κόστος και τον τρόπο πληρωμής των συνεδριών και η συχνότητα διαμορφώνεται ανάλογα με το αίτημα του θεραπευόμενου.

Η θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί και διαδικτυακά. 

ψυχοθεραπεια-κυριαφινης

“Η ψυχανάλυση έχει σκοπό την εμφάνιση μιας αληθινής λέξης.”

– Ζακ Λακάν

Με την Ατομική Ψυχοθεραπεία αντιμετωπίζουμε τα εξής:

 

Αγχώδεις διαταραχές

Η ψυχοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει σε περιόδους που νιώθετε αγχωμένοι ή πιεσμένοι και μέσα από την επαγγελματική καθοδήγηση να σας οδηγήσει στην εύρεση ενός δρόμου θετικής αλλαγής που έχει ως στόχο την προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη.

Κατάθλιψη

Όταν το συναίσθημα της θλίψης είναι εξαιρετικά έντονο, συχνό, διαρκεί μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει επιπτώσεις στη λειτουργικότητα του ατόμου.

Εμφάνιση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων

Η ψυχική μας κατάσταση συνδέεται άρρηκτα με το σώμα μας. Πολλές φορές το έντονο άγχος εκφράζεται μέσα από ένα ευρύ φάσμα σωματικών ενοχλήσεων, όπως είναι ο πονοκέφαλος, τα γαστρεντερολογικά και δερματολογικά προβλήματα χωρίς αυτά να εξηγούνται ιατρικά.

Οικογενειακά προβλήματα και προβλήματα σχέσεων

Το βασικότερο σύστημα στην κοινωνία είναι η οικογένεια, γι’ αυτό η ψυχοθεραπεία εστιάζεται στις σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτήν, προς βελτίωση όποιων ζητημάτων.

Μετατραυματική διαταραχή (PTSD)

Οι άνθρωποι βιώνουν τραύμα από πολλές πηγές. Το PTSD είναι μια διαταραχή που μπορεί να αναπτυχθεί σε μερικούς ανθρώπους αφού βιώσουν τραύμα.

Εξαρτήσεις και εθισμός

Χρησιμοποιείτε «ουσίες» για να διαχειριστετε την καθημερινότητα σας ή έχετε εθιστεί σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που είναι βλαβερές για εσάς (πχ τζόγος κ.α) Πολλοί άνθρωποι όταν περνούν δύσκολες καταστάσεις στρέφονται στο αλκοόλ, το φαγητό, το κάπνισμα ή τις ναρκωτικές ουσίες για να διαχειριστούν το πρόβλημά τους. 

Φοβίες

Μια φοβία είναι ένας τύπος αγχώδους διαταραχής, συνήθως δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της μέχρι να έρθετε σε επαφή με την πηγή της φοβίας σας.

Προβλήματα Ύπνου

Οι διαταραχές του ύπνου στερούν από τον οργανισμό μας την ξεκούραση, με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να αποδώσουμε στην καθημερινότητα μας.

Επικοινωνήστε μαζί μου

Τηλέφωνο

(+30)6982 052284

Δ/νση

Λ.Σοφού 2, 546 25, Άνω Λαδάδικα, Θεσ/νίκη

Ώρες

Δευ – Παρ: 10πμ – 9μμ
Σαβ/κα: 10πμ – 3μμ

 

Το γραφείο δέχεται επισκέπτες μόνο κατόπιν ραντεβού.