(+30) 6982 052 284 info@kiriafinis.com

Βιογραφικό Σημείωμα

Δημήτρης Κυριαφίνης, MSc Ψυχολόγος – Νευροψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής

“Είμαι συνοδοιπόρος

στο δικο σας ταξίδι αυτογνωσίας & αυτοβελτίωσης”

Ονομάζομαι Κυριαφίνης Δημήτρης, είμαι Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής/Νευροψυχολόγος, κάτοχος ελληνικής και βρετανικής άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος του Ψυχολόγου. Διατηρώ θεραπευτικό χώρο στο κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου παρέχω υπηρεσίες ατομικής ψυχοθεραπείας σε ενήλικες. 

Σήμερα, εφαρμόζω την ατομική ψυχοθεραπεία, με βάση την Ψυχαναλυτική/Ψυχοδυναμική προσέγγιση και τη Γνωστική (ή Γνωσιακή) Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία συνδυαστικά, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση προβλημάτων και δυσκολιών που έχουν σημαντική επίπτωση στο επίπεδο της ποιότητας ζωής του ατόμου.

Δίνω ιδιαίτερο βάρος στη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ θεραπευόμενου και θεραπευτή, κάτι που αποτελεί θεμέλιο λίθο της θεραπείας, με τη δημιουργία ενός ασφαλούς και σταθερού περιβάλλοντος για το προσωπικό ταξίδι αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.

 Εκπαίδευση & Εμπειρία

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου (υπό την επίβλεψη της Dr L.Delicato) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Γνωσιακή Ψυχολογία – Νευροψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κent του Ηνωμένου Βασιλείου (υπό την επίβλεψη του Professor D.Wilkinson & Dr L.Smith).  

Εχω παρακολουθήσει το ολοκληρωμένο διετές πρόγραμμα με τίτλο «Η Τέχνη της Ψυχοθεραπείας» στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας & Υγείας με στόχο την απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων και της βιωματικής κατάρτισης για να γίνει κάποιος αποτελεσματικός θεραπευτής. Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στην επικέντρωση στις κλινικές δεξιότητες και γνώσεις που είναι απαραίτητες για όλους τους θεραπευτές.

Έχω ακόμη παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία: Θεωρία και Κλινική Πράξη» του Ε.Κ.ΠΑ, το οποίο έχει ως σκοπό την παροχή ειδικής επιμόρφωσης γύρω από το συγκεκριμένο ψυχοθεραπευτικό μοντέλο, στο επίπεδο τόσο της ερευνητικής αναφοράς όσο και της κλινικής πράξης. Επίσης έχω λάβει διετή εκπαίδευση στην «Γνωσιακή Συμπεριφοριστική (C.B.T)» από τον Dr. J.Smith. 

Υπήρξα επιστημονικός συνεργάτης του National Health Service (NHS) UK στο Canterbury, συνέβαλα εθελοντικά στη δράση των Samaritans UK, συνεργάστηκα με το Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων – Γ.Ν.Θ. “Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”, ενώ τα τελευταία έτη υπήρξα ακαδημαϊκός συνεργάτης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Προπτυχιακό πρόγραμμα στην Ψυχολογία. Επίσης, είμαι επιστημονικός συνεργάτης του Polytechnic Salesian University με έδρα το Γκουαγιακίλ – Εκουαδόρ και του Ινστιτούτου Ψυχολογίας & Υγείας (ΙΨΥ) της Ph.D. Κλινικής Ψυχολόγου Τάνιας Αναγνωστοπούλου, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Η πιο πρόσφατη μελέτη στην οποία συμμετείχα στην συντακτική ομάδα ως συνεργάτης του ΙΨΥ και ερευνητής είναι η εξ΄ής: Patterns of adjustment during the Covid-19 pandemic in Greece: the Resilient, the Rebels and the Internalizers.

Πλέον εργάζομαι σαν Ψυχοθεραπευτής/Ψυχολόγος, δουλεύοντας κυρίως με ενηλίκους. 

Θεραπευτικές Προσεγγίσεις

Οι θεραπευόμενοι μου και οι ανάγκες τους είναι η βασική μου προτεραιότητα, ενώ όλη η επαγγελματική και ακαδημαϊκή μου πορεία βασίζονται στην πεποίθηση πως ένας άνθρωπος αξίζει να νιώθει ολοκλήρωση, ενδυνάμωση και ευτυχία στην ζωή του.

Πιστεύω βαθιά πως δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη προσέγγιση στην θεραπεία, καθώς ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και έχει διαφορετικές ανάγκες. Για τον λόγο αυτό προσαρμόζω τις συνεδρίες στις ανάγκες του κάθε ατόμου, προκειμένου η θεραπεία να αντανακλά την προσωπικότητα του/της.

 Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα Θεραπείες. 

 

ψυχολογος γραφειο θεσσαλονικη ψυχολογος αρναια
ψυχολογος θεσσαλονικη ψυχολογος αρναια

Επικοινωνήστε μαζί μου

Τηλέφωνο

(+30)6982 052284

Δ/νση

Λ.Σοφού 2, 546 25, Άνω Λαδάδικα, Θεσ/νίκη

Ώρες

Δευ – Παρ: 10πμ – 9μμ
Σαβ/κα: 10πμ – 3μμ

Το γραφείο δέχεται επισκέπτες μόνο κατόπιν ραντεβού.