(+30) 6982 052 284 info@kiriafinis.com

Για να σταματήσουμε να ανατροφοδοτούμε τον φαύλο κύκλο της δυσθυμίας και του στρες μας χρειάζεται να ρωτήσουμε τον εαυτό μας πότε ήταν η τελευταία φορά που η συνήθεια της «υπερανάλυσης» μας βοήθησε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε μια προβληματική κατάσταση… Η επίσκεψη σε έναν ειδικό σε θέματα Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγο ή Ψυχίατρο είναι κομβικής σημασίας όταν νιώθουμε πως το στρες μας καταβάλλει. Μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο όμως μπορούμε να ξεκινήσουμε από τις παρακάτω βελτιώσεις στη ζωή μας.

1. Μάθετε νέες τεχνικές χαλάρωσης

Κάποιες αξιόλογες τεχνικές χαλάρωσης είναι ο διαλογισμός και η γιόγκα. Όταν πραγματοποιούνται τακτικά, πορούν να μειώσουν τα επίπεδα άγχους και να ενισχύσουν τα συναισθήματα χαράς και γαλήνης. Αυξάνουν, επίσης, την ικανότητά μας να παραμένουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι, ενώ μας προσφέρουν μια χαλάρωση. Συστήνεται να ξεκινάτε τις εν λόγω τεχνικές με κάποιο σύμβουλο-δάσκαλο, για να απολαύσετε όλα τους τα οφέλη.

 

2. Βάζουμε την άσκηση στη ζωή μας

Δεν ασκείστε και βλέπετε πως αυτό σας επηρεάζει; Μια σύντομη βόλτα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή μας από κάθε είδους ανησυχία και να βελτιώσει σημαντικά τη διάθεσή μας. Διαλέξτε δραστηριότητες, όπως περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι ακόμη και χορός! Νους υγιής εν σώματι υγιεί!

3. Σωστή διατροφή

Η κατανάλωση επεξεργασμένου και γρήγορου φαγητού, λιπαρών και ζαχαρούχων σνακ, μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα του στρες. Εν αντιθέση μια διατροφή πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη διαχείρισή του.

4. Ξεκούραση

Για τη σωστή διαχείριση του στρες που νιώθουμε, επιβάλλεται να εξοικονομούμε λίγα λεπτά στη διάρκεια της ημέρας για χαλάρωση. Στην περίπτωση που δυσκολευόμαστε να αποκοιμηθούμε, διαμορφώνουμε ένα σταθερό πρόγραμμα και ακολουθούμε μια χαλαρωτική προετοιμασία πριν την ώρα της κατάκλισης, μακριά από οθόνες και οτιδήποτε μας κρατάει σε εγρήγορση. 

5. Προσωπικές επαφές με αγαπημένους

Αυτά τα άτομα είναι εκείνα που μας κρατούν ήρεμους και μας παρέχουν συναισθηματική υποστήριξη. Η επικοινωνία με φίλους, όταν βρισκόμαστε σε ένταση, μπορεί να προκαλέσει την έκκριση ορμονών που καταπραΰνουν το νευρικό μας σύστημα και μας ανακουφίζουν από το άγχος.

6. Θέτουμε στόχους για την ημέρα, την εβδομάδα και τον μήνα μας

Σκεπτόμαστε τι θέλουμε να πετύχουμε και τι υποχρεώσεις έχουμε. Καθώς ορίζουμε τους στόχους μας, δεν ξεχνάμε ότι είναι σημαντικό να λέμε «όχι» σε επιπλέον ευθύνες, όταν το πρόγραμμά μας είναι ήδη φορτωμένο. Αφιερώνουμε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε τι έχουμε πετύχει. Κρατάμε θετική στάση απέναντι στα γεγονότα και εκφράζουμε ευγνωμοσύνη για όλα τα ευχάριστα που συμβαίνουν στη ζωή μας.

7. Κανονίζουμε επίσκεψη σε έναν Ειδικό σε Θέματα Ψυχικής Υγείας

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε τα όρια μας, όταν λοιπόν βλέπουμε ότι το στρες μας κατακλύζει πρέπει να ζητήσουμε βοήθεια από έναν Ειδικό Ψυχολόγο, ο οποίος θα μας βοηθήσει να βρούμε το δρόμο μας και θα μας δώσει σημαντική υποστήριξη σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για εμάς. 

_________________________

Ζητήστε βοήθεια για ό,τι σας προβληματίζει…

Επικοινωνήστε μαζί μου στο 6982 052 284 ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

 

ψυχολογος-θεσσαλονικη