(+30) 6982 052 284 info@kiriafinis.com

«Η κατάθλιψη είναι σαν μια μαυροντυμένη γυναίκα. Αν βρεθεί στον δρόμο σας, μην τη διώξετε. Προσκαλέστε τη μέσα, προσφέρετέ της μια θέση, συμπεριφερθείτε της όπως στους φιλοξενούμενούς σας και ακούστε αυτά που έχει να σας πει.» – Carl Jung 

Η κατάθλιψη δεν είναι απλώς μία κακή διάθεση, αλλά πολλά περισσότερα. Είναι μία διαταραχή που επισκιάζει ο,τι σκεπτόμαστε, αισθανόμαστε, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και πάνω από όλα τις σχέσεις μας. Περίπου 1 στους 5  ανθρώπους θα βιώσουν σοβαρή κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή τους, για αυτό πρέπει να κανονικοποιήσουμε αυτήν την κατάσταση και κυρίως να μην τη δαιμονοποιούμε.

Η κατάθλιψη φαίνεται διαφορετική στον καθένα… Σε πολλές/ούς η κατάθλιψη εμφανίζεται με τη μορφή έντονης παραίτησης και δυσθυμίας αλλά σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει έντονο άγχος, εκνευρισμό ή γκρίνια.  Άλλα σημάδια μπορεί να είναι η απώλεια ενδιαφέροντος για δραστηριότητες, δυσκολία λήψης αποφάσεων, αλλαγές στον ύπνο και στο φαγητό, απώλεια ενέργειας και νωθρότητα, ενοχές ακόμα και αυτοκτονικές σκέψεις.

Δείτε το παρακάτω βίντεο, για να καταλάβετε πως πραγματικά βιώνει ένα άτομο την κατάθλιψη…

_________________________

Ζητήστε βοήθεια για ό,τι σας προβληματίζει…

Επικοινωνήστε μαζί μου στο 6982 052 284 ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

ψυχολογος-θεσσαλονικη

https://www.kiriafinis.com/contact-us/